Flora- & Groenbeheer

Molhoek-CCT is onder andere gespecialiseerd in groenonderhoud nabij infrastructuur. Daar waar de groene omgeving én het waarborgen van veiligheid elkaar ontmoeten.

Wij zijn ingericht om flora- & groenonderhoud toe te passen en werken met onze opdrachtgevers vanaf de tenderfase samen om de beste prijs/kwaliteit te behalen. Hierbij is in gesprek zijn met opdrachtgevers en overheidsinstanties een onderdeel van het proces.  Hierbij zetten we de vigerende wet- en regelgeving om naar een onderhoudsconcept en voeren dit in de realisatie uit met personeel en materieel.

Onze expertises liggen met name met het oog op behoud van flora- & groenbeheer in ons land, waarin dit meegenomen wordt conform eisen vanuit opdrachtgevers.

Samen met onze partners maken wij beheerplannen en hebben ons materieelpark afgestemd op de locaties en omgevingen waarin wij werken.

Met name in de omgeving van de Nederlandse spoorinfra, voeren wij flora- en groenbeheer uit. Hierbij zetten we zowel gespecialiseerd spoormaterieel in. Maar ook met kleiner materieel kunnen wij onze werkzaamheden uitvoeren. Tevens op slecht bereikbare locaties doen we het onderhoud van bermen, taluds en sloten.

Inmiddels zijn we ook gecertificeerd voor Groenkeur en Kleurkeur. Lees meer

Bestrijding Japanse Duizendknoop m.b.v. Rootwave
Bestrijding Japanse Duizendknoop met behulp van Rootwave

Aangezien ecologisch groenbeheer, kwaliteit én veiligheid voor ons als bedrijf erg belangrijk zijn hebben wij de certificaten van ISO 9001, ISO 14001, VCA-P, SCL (Safety Culture Ladder) niveau 4, Groenkeur en als één van de weinige bedrijven in Nederland inmiddels ook het Kleurkeur-certificaat.

Doordat we in Nederland steeds meer te maken hebben met uitheemse plantensoorten hebben wij de nodige innovatieve oplossingen gedaan om deze te bestrijden  inperken in hoeveelheid en omvang.

Ook is bestrijding van de processierups een van de nieuwere werkgebieden die wij aanpakken voor opdrachtgevers.

Het werken met Kleurkeur kan worden beschouwd als een constructieve bijdrage aan het behoud en herstel van de Nederlandse biodiversiteit

Aart van de Meent

projectleider

Cookie beleid

Molhoek-CCT maakt gebruik van cookies om uw browse-ervaring te verbeteren. Door deze website te blijven gebruiken, ga je hiermee akkoord. Lees hier meer.