Door de inzet van alle collega’s en de proactieve houding op het gebied van veiligheid is het Molhoek-CCT gelukt om trede 4 te behalen.

De SCL / Veiligheidsladder meet het veiligheidsbewustzijn binnen een bedrijf. Het gaat dus niet alleen over wat er op papier is geregeld (procedures, werkinstructies enz), maar vooral om de beleving en het veiligheidsgedrag van medewerkers.

Er zijn vijf treden te behalen op deze ladder. Bij Trede 4 heeft veiligheid een hoge prioriteit, het zit in alle vezels van het bedrijf. Er wordt continu geïnvesteerd in verhoging van het veiligheidsbewustzijn en medewerkers worden aangespoord elkaar aan te spreken op onveilig gedrag. Verbeteringen worden stelselmatig ingevoerd en geëvalueerd. Er wordt vooruitgedacht en initiatief genomen.

Bewust veilig werken wordt ervaren als een eigen verantwoordelijkheid; ‘welke bijdrage kan ik leveren?’. Deze vorm van gedrag wordt hoog gewaardeerd.

René van Kekem
Veiligheid bij ons heeft een hoge prioriteit en wordt continue verbeterd

René van Kekem

Meer weten over hoe wij werken?

Bekijk alle door ons behaalde certificaten.

Cookie beleid

Molhoek-CCT maakt gebruik van cookies om uw browse-ervaring te verbeteren. Door deze website te blijven gebruiken, ga je hiermee akkoord. Lees hier meer.