Gewapende grond

De gewapende grondconstructies betekenen een alternatief op beton- en staalconstructies en worden als grondkering op veel locaties in Nederland toegepast.

De gewapende grondconstructies betekenen een alternatief op beton- en staalconstructies en worden als grondkering op veel locaties in Nederland toegepast. De gewapende grondconstructies worden op veel bouwprojecten ingezet waar wegens ruimtegebrek of slechte ondergrond een alternatief moet komen op de meer traditionele werkmethodes en bieden een goedkoop alternatief om bijvoorbeeld groot materieel en minder duurzame bouwstoffen niet meer toe te passen.

De gewapende grondconstructie kan zichtbaar afgewerkt worden met diverse materialen, waaronder betonafdekkingen, duurzame groen oplossingen maar kan ook met een schanskorfconstructies worden uitgevoerd. Deze afwerkingen (Facing) geeft de ontwerper ruimte om een oplossing te kiezen die voldoet aan de gestelde eisen vanuit de opdrachtgever. Ook kan de gewapende grondconstructie niet zichtbaar aangebracht worden waardoor de eindafwerking achterwege kan blijven.

Aanbrengen gewapende grond

Quote icon Wij ontzorgen opdrachtgevers al vanaf de tenderfase met het bedenken van oplossingen op het gebied van gewapende grondconstructies en andere GWW oplossingen. Quote icon

Een combinatie van verschillende technieken zijn mogelijk waaronder EPS-constructies, schanskorven en paalmatrassystemen naast de gewapende grond. Een voorkomende oplossing op slechte ondergronden wel een weg of civiele constructie aan te leggen is het toepassen van paalmatrassen in combinatie met gewapende grondconstructie of toepassen van een EPS-constructie. De paalmatrassen geven na het aanbrengen van funderingspalen in de ondergrond een koppeling met het baanlichaam waardoor er een funderingsconstructie ontstaat die zettingen en belasting van de bovenliggende constructies en krachten kunnen opvangen. Hiernaast zijn EPS-constructies door zijn lichtgewicht Polystyreen kunststoffen toe te passen als licht gewicht oplossing voor zwakke ondergronden.

Locatie Utrecht

Westkanaaldijk 2, 3542 DA Utrecht


+31 85 047 01 36

Onze expertises

Pagina

Flora- & Groenbeheer

Lees meer
Lees meer over Flora- & Groenbeheer

Pagina

Grondwerk

Lees meer
Lees meer over Grondwerk

Pagina

Railgebonden civiele werken

Lees meer
Lees meer over Railgebonden civiele werken

Pagina

Vast ARBO veiligheidshekwerk

Lees meer
Lees meer over Vast ARBO veiligheidshekwerk

Pagina

Wegenbouw

Lees meer
Lees meer over Wegenbouw