Bekijk alle artikelen

"Technische dingen bijbrengen geeft energie"

Energiek, enthousiast, zo zou je Arne Visser, Hoofd Uitvoerder bij Molhoek-CCT, zeker kunnen typeren. “Ik zoek de spanning en de uitdaging. Die heb ik echt nodig om mijn werk goed te kunnen doen. Als ik twee jaar hetzelfde doe, denk ik, wat doe ik hier? Dan word ik onrustig.” Gelukkig heeft zijn baas, René van Kekem, hem verzekerd: ‘We vinden altijd wel een plekje voor jou’.

Arne Visser houdt van spanning en uitdagingen

Erin gerold

Werken bij het spoor, het was niet Arnes droom. Hij is erin gerold. “Op het VWO kon ik mijn draai niet vinden. Ik was een té actief persoon en ben toen lekker gaan werken. Eerst als inkoper op een plantenveiling, toen als vakbekwaam hovenier en vervolgens bij een bestratingsbedrijf. Uiteindelijk werd ik daar mede-manager en samen met mijn baas stuurden we negentig man aan.”

Na een bedrijfsbeëindiging begon hij voor zichzelf: damwanden zetten, houten beschoeiingen plaatsen, groenwerkjes doen, bestrating, etc. “Voor Molhoek-CCT heb ik toen een werkje in Den Haag aangenomen. Op een avond werd ik gebeld door de directeur, of ik de uitvoering kon begeleiden. Het werk was niet goed voorbereid. Met wat tegenzin heb ik ingestemd voor een week, maar sindsdien ben ik nooit meer weggegaan. In 2018 kwam ik in vaste dienst.”

Grappig is dat zijn vrouw Christy sinds vorig jaar ook bij Molhoek-CCT werkt. Op de HR-afdeling is ze het aanspreekpunt voor Strukton. “De voorwaarde was dat ik niks met haar te maken zou krijgen”, zegt Arne lachend. “Dat is niet helemaal gelukt, maar we kunnen werk en privé goed gescheiden houden.”

Op een avond werd ik gebeld door de directeur, of ik de uitvoering kon begeleiden. Ik stemde in voor een week en ben nooit meer weggegaan.

Opleiden

Een groot deel van de tijd is hij bezig met het opleiden van nieuwe uitvoerders. Tevens organiseert en geeft hij jaarlijks de winterschool. “De jongens technische dingen bijbrengen, is heel erg leuk. Als je na een tijdje ziet wat ze allemaal al kunnen… daar krijg ik energie van. Wij selecteren de sollicitanten echt op motivatie. Je hoeft niet alles te kunnen, als je maar wil.

Sinds afgelopen jaar heb ik ook alle buitenjongens onder me gekregen, zo’n twintig man. Dat is weer een iets andere uitdaging. Maar je hebt ze keihard nodig voor grondwerk, maaien, kranen besturen. En dan help ik ze graag met persoonlijke dingen, bijvoorbeeld het invullen van weekstaten.”

Softer

Moeilijke zaken zijn er zeker ook. “Dat de wereld steeds softer wordt, vind ik soms best lastig. Het managen van mensen is totaal anders dan 20 jaar geleden. Toen ik net begon, kon ik nog wel eens iemand een grote mond geven. ‘Je gaat het gewoon zó doen, en anders klaar!’ Nu moet je oppassen, want een hand op iemands schouder is al ongewenst gedrag. Dus moet je zoeken naar een balans: Je moet de mensen tevreden houden, maar soms moet je ook een streep trekken; niet alles kan. Dat is de kunst, hoe houden we de club bij elkaar?”

Toekomst

“Verder doe ik de grote, integrale projecten met Strukton, zoals in Delft, Rotterdam, Amsterdam. Je moet dan veel technisch nadenken om gericht en ook slimmer te werken. Waar kun je besparen én behoud je de kwaliteit en de duurzame aanpak? Dat is hard nodig. Het is een sport zo effectief mogelijk te werken en andere disciplines te ontzorgen. Het gevoel dat je het met elkaar doet, we zijn één Strukton, vind ik fantastisch.

In de toekomst wil ik meer de managementkant op. Bij de Molhoek-CCT-guys, want daar ligt nog voldoende uitdaging. Wij zijn een unieke, hechte club. Niemand is een nummer. Men is betrokken bij het bedrijf en aan elkaar en daar wil ik graag deel van uitmaken.”

Ook een baan bij ons mooie bedrijf?

Denk je nou: Wat een leuk bedrijf om bij te werken? Dan komt dat mooi uit. Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste en leergierige vakmannen en -vrouwen

Solliciteer bij ons!

Meer verhalen

Artikel

Succesvolle perronvernieuwing ondanks het slechte weer

Lees meer
Lees meer over Succesvolle perronvernieuwing ondanks het slechte weer

Artikel

Safety Culture Ladder niveau 4 gehandhaafd

Lees meer
Lees meer over Safety Culture Ladder niveau 4 gehandhaafd

Artikel

Kennisdag Groen

Lees meer
Lees meer over Kennisdag Groen
Lees al onze verhalen